Historie

VELKOMMEN TIL SPILDOPMAGERNE


Spildopmagerne er et samarbejde, fra april 1966, om et loppemarked og en genbrugsvirksomhed, mellem Kalundborg Y`s Men`s Club, Kalundborg Y`s Menette Club, Kalundborg Kommune og de uniformerede ungdomskorps. Y`s står for YMCA ,svarende til KFUM/ KFUK,og er en markering for en international bevægelse og samarbejde, udbredt i over 55 lande.

Se også: www.kalundborg.ysmen.dk


Ungdomskorpsene er følgende: DGP Kalundborg, DGP Kirke Helsinge, DGP Gørlev, FDF Røsnæs, FDF Ubby, FDF Kalundborg, DDS Hvidebæk, DDS Høng, DDS Esbern Snare, KFUM Eskebjerg og KFUM Svebølle.

Spildopmagerne er et godt og tæt samarbejde omkring Kalundborg kommunes genbrugssystem.

Indsamlingsordningen er ophørt.

Spildopmagerne sørger for sortering, oprydning, prissætning og salg. Overskuddet fra loppemarkedet fordeles efter en nærmere fastsat nøgle til samarbejdsaftalens parter. Y’s Men’s Klubben og Y’s Menette Klubben bruger deres del til velgørende formål.

I begyndelsen holdt Spildopmagerne til i et gammelt møbel pakhus i Skibbrogade. Da det blev revet ned for at give plads til Bredgades gennembrud til Torvet, flyttede Spildopmagerne til et nedlagt tømrerværksted i Ellingelund.

På grund af en ildebrand blev dette nedrevet og Spildopmagerne flyttede til en forladt tømmerhandel på Østre Havnevej. Senere nedbrændte denne også – 2 gange, hvorefter kommunen opførte den nuværende bygning på Langagervej og stillede den til rådighed for Spildopmagerne.

Alle brandene menes at være påsat. Senere har Spildopmagerne selv bekostet flere udvidelser af bygningerne på Langagervej.

LOPPEMARKEDET er opdelt i følgende afdelinger: Møbler, senge, billeder, malerier, stueure, spejle Tøj, fodtøj, tasker Bøger, frimærker, julemærker, tidskrifter Tæpper, gardiner, madrasser, dyner, skumgummi, tøjdyr. Ting og sager, køkken, pynt, legetøj, garn Tv og radio, elartikler, bånd, plader, PCer, ledninger Jern, cykler, skøjter, effekter til haven, symaskiner, støvsugere, el-motorer, VVS-artikler, værktøj.

Se mere under de enkelte afdelinger.

DU kan selv aflevere tingene på Langagervej 15, Kalundborg.

Se åbningstider på forside.

Du kan også, hvis du ikke har mulighed for at køre selv, ringe til os på tlf. 59512615 for nærmere aftale, hvis du bor i Gl. Kalundborg kommune.

Vi har interesse i alt der kan sælges !!!! Du kan støtte vort arbejde: ved at komme til vores salgsaftener, vi har måske det du lige står og mangler eller det du altid har ønsket dig.

Det kan også være, du får en god ide`………………

Uanset hvad du finder, støtter du ungdomsarbejdet i Kalundborg og omegn.


Med venlig hilsen SPILDOPMAGERNE